Oprostite, registracija je končana.

Vinska tura po Čilu in Argentini leta 2018


  • Datum:7.3.2018 11:10 - 18.3.2021 11:00
  • Lokacija Santiago de Chile, Čile (Zemljevid)

Opis

Velika vina, gastronomija in naravne lepote Čila, Argentine in Urugvaja.Južna Amerika je dežela temperamentne glasbe in njenih ljudi, izjemnih naravnih lepot in čudovitih mest. Če temu dodamo še izjemna vina po kateri te tri dežele slovijo po svetu in temu dodamo še izvirno gastronomijo, od etnične do sodobnih trendov, potem združimo v takem potovanju zjemna doživetja, ki nas v hladni slovenski zimi prenesejo v prijetno poznopoletno toplo okolje Santiaga, Mendoze in Montevidea, začinjeno s prelepo scenografijo vinarij Casablance in nepozabnim potovanjem preko prelaza Puente de Incas na 3800 nm preko visokih Andov, v argentinsko Mendozo in popolnoma drugačen svet velikih vinarij pod zasneženimi Andi v Uco Valleyu na argentinski strani. Spoznali bomo zakaj je argentinski gril najboljši na svetu in zakaj mu najbolj leži veliki argentinski malbec. Nasprotje visokogorju predstavlja ravninska eksotika obmorskega sveta zaliva La Plate njegovih najboljših vinarij ter obmoski utrip prestolnice bankirstva Južne Amerike Montevideo.
Potovanje za vse ljubitelje Južne Amerike.


Program potovanja:

Prvi dan – sreda, 07.03.2018
Zbor potnikov v poznih popoldanskih urah na letališču Marco Polo v Benetkah. Po želji vam uredimo prevoz iz Slovenije na letališče Marco Polo (Goopti). Srečanje z vašim strokovnim spremljevalcem in prijava za let. Polet v zgodnjih večernih urah preko enega od evropskih letališč v Santiago de Chile. Obroki na letalu.

Drugi dan – četrtek, 08.03.2018
V dopoldanskih urah pristanek na letališču Santiago de Chile. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz s posebnim avtobusom v mesto in ogled mestnih znamenitosti: palača La Moneda, Plaza de Armas, Bellavista, osrednja tržnica in ostalo. Popoldan namestitev v hotelu 4* v središču mesta in prosto za počitek ali idvidualne oglede. Nočitev.


Tretji dan – petek, 09.03.2018

Zajtrk v hotelu in odhod v dolino reke Aconcagua, kjer se toplo sredozemsko podnebje meša s hladnimi vetrovi, ki jih povzroča Humboldtov tok v Tihem oceanu - vse to predstavlja idealne pogoje za pravilno rast trte in zorenje grozdja. Von Siebenthal je prva vrhunska vinska klet in posestvo, ki ga bomo obiskali. S svojimi 25 ha vinogradov sodi med male butične vinarje. Pokušina njihovih vin in nadaljevanje poti v naslednjo vinsko klet Errazuriz, najbolj slavno vinsko klet v Južni Ameriki. V letu 1853 jo je ustvaril nekdanji minister don Maximilliano Errazuriz. Lastništvo je kasneje prehajalo s porokami izmenoma v last družin Errazuriz in Chadwick v kateri je tudi danes. V 1999 je družina Chadwick sklenila vlaganja z Robertom Mondavijem iz Kalifornije v skupnem projektu Caliterre in Mondavi Winery – Seña. Danes Seña ni vinarija, je projekt in blagovna znamka, ki jo je ob propadu Mondavijevega imperija odkupil Chadwick. Ogled stare in sodobne vinske kleti in kosilo ob spremstvu njihovih vin. Popoldan povratek v Santiago de Chile, prosto in nočitev.

Četrti dan – sobota, 10.03.2018

Zajtrk v hotelu in odjava. Enourna vožnja z avtobusom v dolino Casablanca. Čeprav trto tu gojijo že od leta 1875, so pravi bum doživeli v 80. letih prejšnjega stoletja, ko so odkrili da je »terroir« podoben tistemu v Napi ali Sonomi v Kaliforniji. Naši prvi obisk je namenjen kleti Veramonte, pionirju vinarstva in vinogradništva v dolini Casablance. Ogled posestva, kleti in pokušina njihovih vin. Naslednja klet bo Villard, poznana po premijskih vinih. Ogled posestva, kleti in pokušina njihovih vin. Izvrstno kosilo v vinogradih posestva Indomita ter popoldan še ena vinska klet – Kingston, ki se ponaša s sortami modri pinot, syrah in sauvignon. Pokušina in kratka vožnja do Tihega oceana v Valparaiso, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu 4* v središču mesta. Prosto in nočitev.

Peti dan – nedelja, 11.03.2018

Zajtrk v hotelu in odjava. Enourna vožnja z avtobusom v Valle Casablanca dolino, ki se razteza južneje od Aconcaque, ki je hladno severno področje z 60 % belih sort med katerimi so, chardonnay, sauvignon in rizling. Casablanca obsega 3.830 hektarjev vinogradov. Najbolj znane vinarije so Casas del Bosque, Veramonte, Villard, Wiliam Cole, Indomita... Naš prvi postanek bo posestvo Casas del Bosque, na platoju nad Valparaisom, z več kot 240 ha vinogradov, kjer večina trt šteje 35 let. Ogled kleti in pokušina imenitnih vin. Drugo posestvo Matetic je najbolj znano biodinamično posestvo znano po izvrstnem shirazu in modrem pinotu. Po ogledu nam bodo v družbi njihovih vin postregli kosilo . Popoldan bomo obiskali še zelo zanimivo klet Bodegas RE, kjer že devet generacij družine Morandov iz Peñafloresa prideluje imenitna vina v amforah. Glavni strateg in ustvarijalec vin je Pablo Morande, za svoja vina uporablja nenavadne kombinacije imen scojih sort.

Proti večeru pot skozi slovito letovišče Viña del Mar v Valparaiso. Namestitev v hotelu s 4*. Prosto in nočitev.

Šesti dan – ponedeljek, 12.03.2018

Zajtrk v hotelu in nato prevoz do glavne avtobusne postaje, kjer se bomo vkrcali na luksuzen avtobus, CATA International Royal Suite,ki povezuje čilsko prestolnico z vinorodno Mendozo v Argentini. Sicer redna linija, ki se ponaša z vsem udobjem, v sedem urni vožnji prečka Ande na Puente del Incas na višini 3800 nm. Z avtobusa se ponujajo čudoviti pogledi na andsko visokogorja, ki na čilski strani spominja na Švico in v rdeči na argentinski, ki spominja na Arizono. Avtobusno potovanje preko Andov predstavlja izjemno scensko doživetje in je eden izmed vrhuncev potovanja.

Prihod v Mendozo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu 4* in večerja v hotelu. Nočitev.

Sedmi dan – torek, 13.03.2018

Zajtrk v hotelu in ves dan namenjen odkrivanju vinorodnega področja Maipu. Obisk družinske vinske kleti Sin Fin s pokušino ter nato obisk posestva Zuccardi, znanem po svoji inovativnosti in kompleksnosti. Kosilo ob spremljavi vin in obisk oljčnega gaja s pokušino oljčnih olj. Popoldan še obisk najstarejše argentinske vinske kleti Rutini ter vinskega muzeja. Obisk posestva, kleti in pokušina izjemnih vin. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

Osmi dan – sreda, 14.03.2018

Zajtrk v hotelu in potovanje v med vinograde najmlajšega vinorodnega področja Uco ob vznožju Andov. Obiskali bomo holandsko klet Bodega Salentein, ki leži na nadmorski višini 1.200 m in se poleg odličnih vin ponaša z umetnostno galerijo, restavracijo in dih jemajočimi pogledi na Ande. Obisk kleti in pokušina. Za kosilo bomo obiskali še arhitekturno mojstrovino vinsko klet Andeluna. Obisk posestva in kosilo ob spremljavi vin. Popoldan obisk še ene kleti na področju Uco – Estate Pulenta, v lasti potomcev italijanskih priseljencev. Po ogledu posestva in kleti se bomo poizkusili v slepi pokušini. Povratek v hotel in nočitev.

Deveti dan – četrtek, 15.03.2018
Zajtrk v hotelu in prevoz na letališče Mendoza. Prijava za let in polet v Montevideo. Pristanek v zgodnjih dopoldanskih urah in prevoz s posebnim avtobusom v hotel (4*) v središču prestolnice. Popoldan ogled mesta z lokalnim vodnikom. Večerja v tipični urugvajski restvraciji in prosto. Nočitev.


Deseti dan – petek, 16.03.2018
Zajtrk v hotelu in odhod v vinorodno pokrajino Canelones, ki se razprostira severno od Montevidea. Prvi obisk bo namenjen kleti Bodega Bouza na obrobju Montevidea. Ogled posestva, kleti in pokušina tanatov. Kratka vožnja do Viños Finod H. Stagnari, kjer bo poleg običajne procedure kosilo ob spremljavi njihovih vin. Popoldan obisk še ene manjše kleti – Bodega Artesana. Ogled posestva, kleti in pokušina. Povratek v Montevideo in prosto. Nočitev.

Enajsti dan – sobota, 17.03.2018
Zajtrk v hotelu in prosto do odhoda na letališče. Prevoz na letališče, prijava za let in polet v popoldanskih urah proti Evropi. Obroki na letalu.

Dvanajsti dan – nedelja, 18.03.2018
Pristanek na enem od evropskih letališč v dopoldanskem času in nadaljevanje poleta v Benetke. Na letališču Marco Polo v Benetkah bomo pristali v dopoldanskih urah. Po želji prevoz v Slovenijo (Goopti).

Cena: 4.700,00 € (pri udeležbi 15 oseb)
5.200,00 € (pri udeležbi 10 oseb)

V ceno je všteto:

  • Letalski prevoz kot v programu z vsemi letališkimi pristojbinami
  • Namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (2 noči Santiago, 2 noči Valparaiso, 3 noči Mendoza, 2 noči Montevideo)
  • Vsi prevozi s posebnim avtobusom v Čilu, Argentini in Urugvaju z angleško govorečim voznikom / vodnikom
  • Prevoz z redno avtobusno linijo iz Santiago de Chile v Mendozo (šesti dan)
  • 6 x kosilo z vini
  • 2 x večerja z vini
  • 16 x ogledi vinskih kleti / posestev s pokušino
  • Spremstvo g. Marina Berovića
  • Vodenje, organizacija in izvedba potovanja

Doplačila: 

  • Enoposteljna soba: 830,00 €
  • Prevoz Goopti (LJU – VCE – VCE): 60,00 € (okvirna cena)

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen seznam obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju